I am the master of my mind and the captain of my soul.

(Nelson Mandela)

  • Individueel Psychologische en Psycho-Spirituele Begeleiding
  • Relatiebemiddeling en Conflictoplossingen
  • Mindfulness - Lichaamsbewustwording
  • Workshop
  • Experience-Lecture

Zoek de datum

<<  Juni 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Geplande Workshops en/of Benefiet Concerten

Geen actuele evenementen.

Volg ons op

Contact via Linkedin
Waterval groot
Bos in herfsttooi
Japanse boogbrug
Gezicht in bomen
Boom overpeinzing
Japanse tuin
Waterval
Japanse brug
Een boom

Hier een aantal ervaringen van mensen die ik heb kunnen helpen.

Ik ben 4 jaar op de lagere school gepest en toen der tijd heb ik de onderwijzeres om hulp gevraagd maar niet gekregen. Het was gewoon mijn eigen schuld. Thuis was de houding van mijn ouders dat als ik maar lief was alles goed zou komen en dat schelden geen zeer deed. Toen ik naar de MAVO ging verhuisden wij dus ik kwam in een klas waar geen pestkoppen van de lagere school kwamen. Ondanks deze "nieuwe" start had ik het moeilijk op de MAVO. Nu weet ik waarom, het pesten had mij veranderd en jezelf achterlaten kan niet. In mijn verdere leven wist ik dat ik gepest was en daardoor soms anders reageerde maar veel last had ik er niet van.
In 1986 heb ik geleerd om meer om voor mijzelf op te komen maar dat vond ik ontzettend moeilijk. Ik
had altijd discussies met mijzelf als ik iets engs moest doen. Mijn verstand vertelde mij dat het goed was dat ik anders wilde reageren maar mijn gevoel schreeuwde NIET DOEN!!!  

Naast mijn werk volgde ik een HBO opleiding en het houden van presentaties is een terugkerende activiteit bij deze opleiding. Ik moest voor de afronding van het derde jaar een presentatie houden. Als feedback kreeg ik te horen dat ik te rustig overkwam waardoor het saai werd, ik had geen intonatie of mimiek die de presentatie leuk maakten. Later vroeg ik mij af hoe dat mogelijk was, ik had ontzettend veel last van de zenuwen en naast mijn presentatie vertelde ik mijzelf een verhaal om mijzelf gerust te stellen. Ik heb dit aan de docent gemaild en toen ik zijn reactie las was ik ineens weer terug op de lagere school waar ik werd uitgelachen. Ik zag het alsof ik achter in de klas stond als toeschouwer, maar het voelde alsof het in het echt gebeurde.

Hierna herinnerde ik mij steeds meer voorvallen uit deze periode, ik wist niet eens dat ik deze herinneringen had. Door deze herinneringen kon ik niet meer goed functioneren. Ik dacht dit kan ik niet verbergen op het werk, laat ik het maar aan mijn manager vertellen. Zij was de eerste
persoon die ik verteld heb over het pesten in het verleden. Zij stelde voor om contact op te nemen met een psychologe. Ik heb hier over nagedacht want ik had er altijd mee kunnen leven, waarom zou mij dat niet weer lukken? Het lukte mij niet en zo kwam ik bij Gerry.

Bij het eerste gesprek gebeurde iets wat ik niet verwachtte. Vroeger stond ik mijzelf niet toe om tijdens het pesten te huilen, stel je voor dat de pestkoppen dan hun zin kregen en doorgingen met pesten omdat het zo goed lukte. Van de volwassenen in de omgeving kreeg ik geen steun, laat staan dat ik bij ze uit kon huilen. Nu was er iemand die vragen stelde over hoe het voelde, constateerde dat het voor mij heel erg was geweest en ik mocht mij ellendig voelen. Op dat moment werden de herinneringen heel intens en kwamen er ook gevoelens bij waar ik niets mee kon. Na dit eerste gesprek voelde ik mij beroerder dan de weken daarvoor.

Door de gesprekken heb ik geleerd wat ik met al die gevoelens kon doen. Ik mocht huilen, mocht boos zijn, er ging een nieuwe wereld voor mij open. Bij die nieuwe wereld hoort ook ander gedrag dat was de volgende stap. Gerry was hierbij een steun omdat zij mij aanmoedigde om dingen anders te doen en meedacht over de manier waarop ik het kon doen. Ook kon ik situaties met Gerry oefenen. Bij het tegenhouden van het huilen vroeg ze of ik van mijzelf mocht huilen, waardoor ik mij realiseerde dat ik huilbuien niet meer hoefde tegen te houden. Bij moeilijke situaties konden we overleggen hoe ik het zou kunnen aanpakken. Ook vertelde ze hoe zij en andere mensen met situaties omgaan. Hierdoor kreeg ik een ander beeld bij mijn gevoelens en opvattingen en leerde ik dat dit andere beeld niet verkeerd hoeft te zijn. De manier waarop ik geleerd had met mijn gevoelens om te gaan en de opvattingen die ik van mijn ouders had mee gekregen paste niet bij mij, ze waren een belemmering in het leven. Door het veranderde beeld kon ik het goede uit het verleden behouden en de opvattingen en gedrag die niet bij mij paste vervangen voor opvattingen en gedrag  waar ik mij prettig bij voel.

Wat ik prettig vind aan Gerry is haar rustige uitstraling en het gebruik van oosterse filosofie. Ik ben niet bewust bezig met de oosterse filosofie maar ik heb hier wel eerder kennis meegemaakt tijdens yogalessen. Door de yogalessen kan ik mij heel makkelijk ontspannen met behulp van mijn ademhaling maar dat lukte door alle emoties niet meer. Hierdoor vond ik het prettig dat Gerry de eerste periode aandacht gaf aan de ademhaling, kon ik toch even de rust vinden die ik zo miste. Het gaf mij ook de moed om door te gaan, als ik bij Gerry tot rust kon komen dan zou de rust later weer in mijn leven terug komen.

Door de gesprekken met Gerry is het leven een stuk makkelijker geworden. Voor lastige situaties heb ik nu een goed gevuld gereedschapkistje met sociale vaardigheden. Dingen die mij belemmeren in het leven zijn er nog niet helemaal verdwenen, maar nu beheers ik de belemmering in plaats van dat de belemmering mij beheerst. In het begin moest ik wel aan mijzelf wennen. Ik ben nog steeds dezelfde persoon in hetzelfde lijf, maar het voelt veel gelukkiger en het leven is een stuk makkelijker. Ik ben er nog niet, ik heb veel energie in de studie gestoken om te kunnen afstuderen en daardoor heb ik een aantal veranderingen uitgesteld tot na het studiejaar. De lessen persoonlijke ontwikkeling en adviesvaardigheden op school en de gesprekken bij Gerry (en gereedschapskistje) sluiten op elkaar aan en hiermee ga ik mijzelf verder ontwikkelen.

Cora L. te Den Haag