I am the master of my mind and the captain of my soul.

(Nelson Mandela)

  • Individueel Psychologische en Psycho-Spirituele Begeleiding
  • Relatiebemiddeling en Conflictoplossingen
  • Mindfulness - Lichaamsbewustwording
  • Workshop
  • Experience-Lecture

Zoek de datum

<<  Juni 2019  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Geplande Workshops en/of Benefiet Concerten

Geen actuele evenementen.

Volg ons op

Contact via Linkedin
Waterval groot
Bos in herfsttooi
Japanse boogbrug
Gezicht in bomen
Boom overpeinzing
Japanse tuin
Waterval
Japanse brug
Een boom

Boeddhistische Psychologie

Wat is boeddhistische Psychologie?

Onder psychologie verstaat het Boeddhisme het bewust beheersen van je gedachten en emoties, wat leidt tot een hoger bewustzijnsniveau.

Handvatten uit de Boeddhistische Psychologie kunnen bijdragen aan een Duurzame Verandering en hiermee diverse functioneringsstoornissen, angst en stress blijvend oplossen. Daarnaast leer je hoe je op elk moment van de dag je evenwicht kunt terugvinden, een proces waar je levenslang profijt van hebt.

Hoe vindt heling plaats?

Het helingsproces begint met je bewust te worden van wat je denkt en voelt. Dit blijken we te moeten leren, de beheersing van je gedachten en emoties vraagt oefening: we dienen ons te oefenen in het vol aandacht kijken naar de processen zoals deze zich afspelen in onze geest en in ons lichaam. Dit observeren en onderzoeken van onze gedachten, gevoelens en spanningen in ons lichaam dient zonder oordeel plaats te vinden: laten we ze aanvaarden en ons er niet tegen verzetten. Hierbij helpt het om bewust te glimlachen.

Door je bij voorbeeld te blijven concentreren op je emotionele pijn, raak je geleidelijk aan n met die pijn, je dringt er in door waardoor het gevoel van pijn kan oplossen.

Om te zien hoe dit proces in een concrete situatie kan uitwerken, klik hier.

De waarheid is de waarheid zoals jij deze hebt leren kennen, zoals jij deze ervaart. Emoties zullen hun invloed hebben op ons gedrag, of we het nu leuk vinden of niet, zelfs of we het ons bewust zijn of niet.

Het mooie is dat je elk moment de kans kunt aangrijpen wanneer je een jou belemmerend gevoel gewaar wordt om het serieus te nemen, toe te laten en ... te laten oplossen. Bij het observeren en het vervolgens doordringen in je gevoel ga je namelijk verder dan je het louter bewust worden van wat er speelt. Je verenigt je met het gevoel waardoor een werkelijke genezing mogelijk wordt: we spreken van een transformatie. Het gevolg is dat je meer rust en tevredenheid zult ervaren en het gevoel hebt dat de dingen je met gemak afgaan.

Veel oefening met mediteren en een toenemende gevoeligheid voor de processen in onszelf vergemakkelijken het proces van drdringen in je gevoel.

Wat is Goed voor Mij op Dit Moment?

Dit proces draagt langzamerhand bij tot een verhoging van ons innerlijke weten, het op elk moment aanvoelen, Weten met een hoofdletter, wat voor ons Nu Goed is. We raken in toenemende mate in staat om de exclusief voor ons allerbeste beslissing te nemen, nu, elk moment weer.

Het is dus met elementen uit de Boeddhistische Psychologie dat ik in mijn praktijk IPB mensen blijvend van uiteenlopende klachten af kan helpen. Tegelijkertijd leer je hiermee op welke wijze je om kunt gaan met de ons dagelijks spanning opleverende gedachten en emoties: hiermee heb je dus voor de rest van je leven een middel in handen om zo snel mogelijk je gevoel van rust en tevredenheid te hervinden. Ik combineer deze aanpak met een methode die ook tot duurzame oplossingen leidt en verrassend snel werkt: klik hier Energie Psychologie aan.

Wanneer je nu een eenvoudige en overal toepasbare oefening wilt die je zal helpen om weer contact te maken met wie je in essentie bent en los te komen van de overheersende gedachten en gevoelens in je onrustige geest, klik dan hier aan voor een evenwichtsbevorderende oefening.